Izjava o sofinanciranju: Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Finančna podpora: Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 2.700.000,00 EUR

Kratek opis operacije:
Ključni cilj projekta je razviti in preizkusiti model celostnega razvoja kompetence podjetnosti pri dijakih skozi medpredmetno povezovanje in sodelovanje z okoljem in širšo skupnostjo. V ta namen bomo v sodelovanju z razvojnimi ter implementacijskimi gimnazijami in konzorcijskimi partnerji razvili, preizkušali in implementirali modele, ki bodo omogočali učinkovito umestitev kompetence podjetnosti v gimnazijski prostor in s pomočjo katerih bodo gimnazije celovito razvijale kulturo podjetnosti v kontekstu interdisciplinarnosti in povezovanja z okoljem.
Poseben poudarek pri projektu bo na prepoznavanju družbenih, okoljskih, gospodarskih in osebnih izzivov in njihovem reševanju s pomočjo kompetence podjetnosti v smeri iskanja trajnostnih rešitev. Zato bomo razvijali prožne oblike učenja, zlasti tistih, ki omogočajo sistematično vpeljevanje in razvijanje medpredmetnih in (kros) kurikularnih povezav s poudarkom na aktivni vlogi dijakov in reševanju avtentičnih problemskih situacij ter družbenih izzivov. Posebna pozornost bo posvečena tudi razvijanju pedagoških strategij, ki spodbujajo sodelovanje ter izmenjavo izkušenj, idej in inovacij ter najrazličnejše oblike mreženja.Projekt usposabljanja učitelja začetnika
Mlada učiteljica je bila v šolskem letu 2020/2021 osem mesecev vključena v projekt usposabljanja učitelja začetnika za samostojno opravljanje dela na podlagi javnega razpisa Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2021. V tem času je podrobno spoznala delo profesorice slovenščine, se seznanila s kolektivom, organizacijo in načini dela šole, prvič uporabljala orodja za delo na daljavo, izvajala hospitacije, nastope, krajša samostojna nadomeščanja ter konzultacije za dijake, ki jim težavo predstavlja pisanje eseja, se seznanila z delom OIV, delom šolske knjižnice, svetovalne službe in šolskega lektorja, se udeležila pedagoških konferenc, razrednih in govorilnih ur, sodelovala je pri izdelavi virtualne gimnazije, skupaj z mentorico je sodelovala pri predstavitvi gimnazije osnovnim šolam ter ob njeni pomoči izvajala priprave na Cankarjevo tekmovanje, skupaj z nekdanjo dijakinjo Hano B. Kokot pa je v času zimske karantene izvedla projekt Teden pravljic, kjer so pravljice za otroke posneli dijaki, nekdanji dijaki, profesorji ter ravnatelj gimnazije. Ob koncu projekta je mlada učiteljica opravila tudi strokovni izpit na področju vzgoje in izobraževanja ter tako uspešno zaključila projekt usposabljanja.

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2020 2021 2022
maj junij julij
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se