Kranjska gimnazijca na mladinskih delavnicah na Poljskem


06.06.2022

»Meet me in EU« je v sklopu projekta Erasmus+ organizirala Europejska Fundacja Rozwoju Człowieka

 

Avtorja: Lana Novak in Aljaž Petek iz 3. c

 

8. maja 2022 sva Lana Novak in Aljaž Petek z Gimnazije Kranj odpotovala na Poljsko na mladinsko izmenjavo »Meet me in EU«, ki jo je v sklopu projekta Erasmus+ organizirala Europejska Fundacja Rozwoju Człowieka. Potekala je med 9. in 16. majem 2022 v Lodžu, tretjem največjem poljskem mestu. Tam smo se srečali s predstavniki sedmih držav: Španije, Francije, Nemčije, Italije, Grčije, Poljske in seveda Slovenije. Našo državo sva predstavljala skupaj še z Lucijo in Nikom z dveh drugih srednjih šol, spremljala pa nas je gospa Tanja Leskovar z Inštituta za afriške študije.

Na delavnicah smo se z udeleženci pogovarjali o evropskih vrednotah, drugačnosti, tujih kulturah in migracijah. Razmišljali smo, kako so vrednote sprejete v različnih državah in s kakšnimi težavami se soočamo. Svojo ustvarjalnost smo izražali skozi dramske, radijske, plesne in novinarske veščine. Ob tem smo spletali poznanstva in prijateljstva z udeleženci iz cele Evrope in z njihovo pomočjo spoznavali druge kulture, hrano in običaje.

Zaradi stika z ljudmi s toliko različnimi ozadji je bil to za naju teden, poln pogovorov, aktivnosti in misli, ki človeku odprejo oči in mu razkrijejo popolnoma drugačne poglede na svet oziroma težave, s katerimi se soočamo. Tudi smeha, objemov, tolerance in brezalkoholnih mojitov ni manjkalo. Celotna izkušnja je bila za naju navdihujoča in meniva, da bi se vsakdo, ki se je pripravljen prepustiti toku podobnih programov, tovrstne mladinske izmenjave poskusil udeležiti vsaj enkrat v življenju, si s tem še dodatno razširiti obzorja in se naučiti marsikaj novega.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
november december januar
p t s č p s n
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se