Kranjski gimnazijci obiskali Iskratel


08.05.2019

Dan inovativnosti je bil namenjen spodbujanju mladih k iskanju kreativnih rešitev

 

Avtor: Andraž Rakovec iz 3. b

Fotografije: Eva Gašperlin, prof.

 

V četrtek, 18. 4. 2019, smo se dijaki tretjih letnikov odpravili v Iskratel, kjer je potekal Dan inovativnosti. Iskratel je razvojno-tehnološko podjetje z več kot 900 zaposlenimi, njegove produkte in rešitve uporablja veliko število ljudi po vsem svetu.

V okviru dneva inovativnosti smo si najprej v poslovno-referenčnem centru ogledali simulacije Iskratelovih rešitev, ki pomembno vplivajo na življenja ljudi, od telekomunikacijskih rešitev do rešitev, ki so pomembne z vidika javne varnosti. Sledil je ogled proizvodnje, kjer smo lahko sledili celemu postopku nastanka produktov, ki jih nato ponujajo kupcem na trgu. Predstavili so nam tudi sodelovanje z mladimi, možnost štipendiranja ter njihov program Iskratel Startup, ki spodbuja mlade k razvijanju dobrih poslovnih idej. Seznanili  so nas tudi s svojim inovativnim okoljem in nam zaupali nasvete in prakse, ki pripomorejo k nastanku dobre poslovne ideje in izpeljave le-te. Prisluhnili smo tudi koristnim informacijam o tem, kako pripraviti dober zaposlitveni življenjepis ter kako se uspešno soočiti s trgom dela, ki je pred nami.

Glavni cilj Dneva inovativnosti je bil v mladih vzbuditi kreativnost, da bomo na svoji karierni poti na stvari in izzive gledali izven ustaljenih okvirov in tako prišli do rezultatov. Inovativnost je danes namreč ena izmed najpomembnejših kompetenc, ki jih delodajalci iščejo pri mladih, zato je bil obisk dogodka zanimiva izkušnja, saj je pogosto potrebno le malo spodbude, ki pripelje do inovativnih idej.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
november december januar
p t s č p s n
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se