Manjka nam samo še narava


09.01.2019

Na Gimnaziji Kranj že skoraj 100 mepijevcev

 

Avtor: Maj Marcel Škof iz 2. a

 

Naučili smo se praktično uporabljati zemljevid, se izpopolnili v pakiranju nahrbtnikov, prav tako pa se spoznali z novimi udeleženci programa MEPI. Na Gimnaziji Kranj nas je skupaj z mentorji že skoraj sto. V soboto, 5. januarja 2019, smo se mepijevci Gimnazije Kranj zbrali na šoli, da bi se pripravili na prihajajoče pustolovske odprave. V večnamenskem prostoru smo bili naključno razdeljeni v skupine, s prijateljskim tekmovanjem pa smo obnovili svoje znanje o MEPI-programu. Razdeljeni v šest skupin smo se zvrstili v šestih delavnicah. Spoznavali smo osnovne topografske znake, ki jih najdemo na zemljevidu, pri vaji o orientaciji so se novinci, bronasti mepijevci, prvič srečali z orientacijo s pomočjo azimuta in kontraazimuta ter uporabili protraktor. V računalniški učilnici smo osvežili svoje MEPI-profile, saj smo s tem letom postali prva slovenska ustanova MEPI, ki uporablja spletne indekse, določili cilje, prav tako pa smo se prijavili v projekt SKOZ. Slovenski alpinist, gospod Andrej Štremfelj, nam je podal nekaj nasvetov o temeljiti izrabi nahrbtnika in o opremi, obvezni za MEPI-odprave. Dan smo zaključili z delavnico, v kateri smo debatirali o pomenu programa MEPI, vplivih odprave na okolje in kako se pravilno odzvati v določenih situacijah.

Današnja MEPI-sobota v primerjavi z drugimi ni bila toliko aktivna, a se brez osnov, ki smo se jih naučili, ne moremo odpraviti na MEPI aktivnosti, ki nas čakajo v nadaljevanju. Zdaj nam manjka le še narava.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
november december januar
p t s č p s n
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se