Mia Krampl iz 4. e je v kategoriji A priplezala 2. mesto, Tjaša Ažbe iz 3. č pa v kategoriji B 1. mesto


12.02.2019

Kranjski gimnazijci uspešni na 25. srednješolskem državnem prvenstvu v športnem plezanju

 

Avtorica: Tjaša Ažbe iz 3. č

V sredo, 30. januarja 2019, in četrtek 31. januarja 2019, se je 11 dijakov Gimnazije Kranj odpravilo na Škofijsko klasično gimnazijo, da bi zastopali našo šolo na 25. srednješolskem državnem prvenstvu v športnem plezanju.

Tekmovanje smo v sredo odprli člani B-kategorije in med boljšimi mesti je Anita Šalej pri kadetinjah priplezala 6. mesto in pri članicah Gaja Nemanič tudi 6. mesto, sama pa sem se uvrstila v finale, kjer sem v skupnem seštevku dosegla 1. mesto. Drugi dan so se naši dijaki preizkusili še v A-kategoriji. Pri članicah se je v finale uvrstila Mia Krampl in si na koncu prisvojila 2. mesto.

Dogodek je bil sestavljen iz kratkega kulturnega programa in tekmovanja. Škofijci so vanj vložili veliko truda in priprav v ponos dejstvu, da se tekmovanje odvija prav na njihovi šoli. V dvorani je bilo slišati veliko glasnih navijačev ter čutiti dobro energijo.

Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah: kadeti (1. in 2. letnik) in člani (3. in 4. letnik). Pripravili so nam dva težavnostna problema. Eden je bil namenjen dijakinjam, drugi pa dijakom. Po mestih smo se razvrstili glede na preplezano višino, najboljši štirje pa so se morali pomeriti še v težji smeri v finalu ter se razvrstili glede na skupni rezultat.

Upam, da se bomo tekmovanja tako množično udeležili tudi prihodnje leto, do takrat pa bomo vestno trenirali za še boljše rezultate.

 

Avtorica: Gaja Nemanič iz 3. e

Ura je 10.00, jaz pa sem še vedno v Kranju. Ko se odpeljem  izpred hiše z malo povečano hitrostjo, razmišljam, da do začetka tekme manjka le še 30 minut. To ni bilo načrtovano. Sploh ne vem še, če bom zaradi zamude lahko nastopila. V dvorano vstopim v trenutku, ko se začne demonstracija ženske smeri. Demonstrator pleza lahkotno, brez večjih naporov in tudi previs mu ne predstavlja večjega izziva. Poskušam si zapomniti kakšno zaporedje gibov izvaja, saj vem, da mi bo to kasneje koristilo. Izvem, da so me prestavili na konec, ker so zahvaljujoč profesorici Štremfelj vedeli za mojo zamudo. Do mojega nastopa mine skoraj več kot ena ura. Naredim vse od ogrevanja, malice, pozdravljanja soplezalcev in seveda vsakič bolj živčnega pregleda smeri. Ko stopim pod steno, se skoncentriram samo na steno in oprimke. Ne slišim več glasbe v ozadju, samo včasih do mojih ušes prodre: »Ajde, Gaja!« Sem že v previsu. Naredim naslednji gib, ko začutim, da se moje noge tresejo. Želim si, da bi še nekaj časa zdržala. Še en gib. In še en. Še malo, a roke ne zdržijo. Padem. Z nasmeškom na ustnicah se spustim nazaj med množico. Nisem priplezala čez glavni previs, nisem prišla do vrha, a sem sama s sabo kar zadovoljna.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
maj junij julij
p t s č p s n
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se