Na državnem debatnem turnirju kranjski gimnazijci osvojili srebro in bron


14.05.2021

Avtorici: Izabela Letonja in Julija Novak Hafnar iz 2. b

 

V mesecu aprilu 2021 smo dijaki v okviru debatnega krožka pod mentorstvom prof. Katarine Lovenjak Gimnazijo Kranj zastopali na državnem srednješolskem debatnem turnirju, organiziranem s strani zavoda Za in proti. Za spremembo od ostalih letošnjih tekmovanj je potekal le v slovenščini, ne pa tudi v angleščini.

Na turnir smo prijavili dve ekipi, v vsaki so bili trije dijaki. Ekipo Gimnazija Kranj Phoenix so sestavljale Urša Ahčin iz 3. h, Larisa Grbič iz 1. e in Izabela Letonja iz 2. b, ekipo Gimnazija Kranj Salvia pa so zastopali Lan Jošt Kozole in Aurelia Hartman iz 1. d ter Julija Novak Hafnar iz 2. b. Na turnirju smo dosegli več kot odlične rezultate. Medtem ko je ekipa Phoenix le za las zgrešila polfinale in se uvrstila na peto mesto, je bila Salvia v skupnem seštevku dvanajsta. V katergoriji individualnih govorcev smo se Izabela Letonja, Urša Ahčin in Larisa Grbić uvrstile na peto, deveto in dvajseto mesto, s čimer smo ekipno osvojile srebrno, individualno pa kar dve srebrni in eno bronasto priznanje.

Nasploh je za nami zelo produktivna in dinamična debatna sezona, polna delavnic, prijateljskih debat, predavanj in raznovrstnih nacionalnih in mednarodnih dogodkov. Ponosni smo, da smo v letošnjem letu dosegli viden napredek tako posamično kot v delovanju v skupini, pridobili in izpilili nešteto veščin, hkrati pa se imeli možnost povezati še z debaterji drugih slovenskih gimnazij in celo mnogih tujih držav.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
november december januar
p t s č p s n
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se