Na srečanju gorenjskih srednješolskih pevskih zborov tudi ob pevska zbora Gimnazije Kranj


12.02.2020

Avtorica: Karlina Leskovec iz 1. c

 

V sredo, 29. 1. 2020, je bilo na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku srečanje gorenjskih srednješolskih pevskih zborov. Pred nastopom smo se upevali in ponavljali besedilo ob 18.00 pa se je srečanje začelo. Poleg naših dveh zborov so nastopili še: zbor GSŠRM Kamnik, mladinski pevski zbor BTŠ Naklo, dekliški pevski zbor Gimnazije Jesenice, pevski zbor Letim Srednje šole Jesenice, dekliški pevski zbor Gimnazije Škofja Loka ter mladinski pevski zbor Gimnazije Škofja Loka.

Našo šolo sta predstavljala Mešani pevski zbor in Dekliški pevski zbor Gimnazije Kranj. Mešani pevski zbor se je pod vodstvom Ane Bec  predstavil s pesmimi: Trauniče so žie zalene, Il est bel et bon, The Barrel of the Drum in The Two Curved Sticks of the Drum. Dekliški pevski zbor pod vodstvom Erika Šmida pa se je predstavil s pesmimi: Pueri Concinite, Balulalow, This Little Babe in Las Amarillas. Za konec pa smo zbori vseh nastopajočih šol zapeli še skupno pesem Pa se sliš'. Srečanje je trajalo približno uro in pol, ob 20.30 pa smo se odpravili nazaj proti Kranju. Srečanje je bila odlična priložnost za druženje in uživanje v skladbah naših sovrstnikov. Bila je zelo lepa izkušnja, saj smo imeli tudi sami priložnost poslušati ostale zbore, ki so na približno enakem nivoju kot mi. Najbolj pa mi bo  ostalo v spominu, ko smo vsi zbori zapeli skupno pesem in se povezali brez kakršne koli vaje. Zelo mi je bil tudi všeč odnos ostalih pevcev, ki so bili zelo družabni.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
maj junij julij
p t s č p s n
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se