Noč na Gimnaziji Kranj


16.01.2019

Osnovnošolci so decembrsko noč preživeli v hramu učenosti

 

Avtorica: Hana Bujanović Kokot iz 2. a
Fotografije: Žan Žnidar iz 3. b

 

Namen Noči na Gimnaziji Kranj, ki smo jo letos organizirali že tretjič,  je mladim predstaviti naravoslovje na drugačen, zabaven način. Učenci se vračajo k nam, ko pa postanejo dijaki tudi sami, pomagajo pri organizaciji. Z mesti, ki so bila zasedena v manj kot tednu dni, smo napolnili spodnjo telovadnico še bolj kot lani, pa smo že takrat mislili, da to ni mogoče. A ko se stemni, tudi gimnazija dobi drugačen pridih.

Sedmega decembra 2018 je tako ponovno prišel tisti čas v letu, ko smo dijaki prevzeli vlogo profesorjev in učenci vlogo dijakov. Ko smo se vsi skupaj podali na raziskovanje gimnazijskih hodnikov v temi. Ko smo skupaj z osnovnošolci mikroskopirali, reševali skrivnostni umor kemijske laborantke in poskušali uiti iz sobe pobega, preden je minil čas. Ko smo v dlaneh imeli vse od ščurka do paličnjaka. Ko smo ponovno sprožili požarni alarm in prestrašili učence (nenamerno). Ko smo se, tik preden je odbila polnoč, s profesorji pomerili v odbojki. Ko smo naslednji dan dijaki in profesorji prespali budilko in še v pižamah hiteli zbujat učence. Ko so nekateri plesali hip hop, nekateri flamenko, nekateri pa kar po mizah. Ko je odbil poldan naslednjega dne, so učenci počasi začeli odhajati domov, dijaki pa v postelje. Spet. In ko smo se v ponedeljek vrnili v gimnazijske klopi, se je vse zdelo enako. Do naslednjega leta, ko se bo spet stemnilo.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
november december januar
p t s č p s n
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se