Nogomet zaživel tudi med kranjskimi gimnazijkami


07.02.2019

Ognjeni krst nogometašic Gimnazije Kranj prinesel uvrstitev na 4. mesto.

 

Avtorica: Lana Kejžar iz 3. a

 

V sredo, 30. 1. 2019, se je gimnazijska nogometna ekipa podala na šolsko tekmovanje, ki ga je gostila Srednja gostinska in turistična šola Radovljica. Drese Gimnazije Kranj si je obleklo skromnih 7 dijakinj: Julijana Andonov, Kristina Čop, Adriana Kondič, Hana Lebar, vratarka Živa Marinšek, Mojca Pavlin in Lana Kejžar. Ob bučni podpori s tribun smo začele odlično in z dvema goloma Hane Lebar ter lepim zadetkom z glavo Julijane Andonov dobile prvo tekmo proti Srednji ekonomski, storitveni in gradbeni šoli ŠC Kranj s končnim rezultatom 3 : 1. Na trdna tla so nas z naslednjo tekmo postavile dijakinje Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, ki so nas z rezultatom 6 : 0 zmlele kot za šalo. Po krajšem premoru smo se pomerile še z ekipo Gimnazije Jesenice, s katero smo bíle napet in izenačen boj, na koncu pa se je žoga nasprotnic prav ponesrečeno skotalila v naš gol, s čimer smo zabeležile drugi poraz, kar nam je prineslo osvojeno 3. mesto in nas za las uvrstilo v nadaljevanje tekmovanja.

Teden dni pozneje se je izbrana vrsta profesorja Malija vrnila v Radovljico na zaključni turnir gorenjske regije, kjer se je kosala s tako rekoč starimi znankami. Gimnazijsko moštvo sta okrepili Ana Čop in Neža Pogačar in tako se je naša devetčlanska ekipa najprej po robu postavila dijakinjam Gimnazije Jesenice, proti katerim smo izgubile z rezultatom 3 : 0. Tempo so stopnjevale dijakinje Gimnazije Franceta Prešerna, ki so nam nasule kar 5 golov, našo čast pa je z natančno nogo rešila Ana Čop in postavila končni izid 5 : 1. Slabe tri ure pozneje smo turnir končale s tekmo proti Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik, ki smo jo začele zbrano in izenačeno, v drugem polčasu pa je koncentracija padla, prejele smo 3 gole, na katere je uspela odgovoriti le Mojca Pavlin z enim zadetkom, tekmo pa smo že tretjič tega dne zaključile kot poraženke.

Osvojile smo končno 4. mesto, a nas so se najbolj dotaknile lepe misli profesorja Janeza Malija, ki je na nas ponosen, predvsem zato, ker smo uspele sestaviti dekliško nogometno ekipo in pa ker smo se borile športno in častno, žal pa so nas na koncu izdale pomanjkljivosti v obrambi in izgubljene priložnosti v napadu ter dejstvo, da se le redke izmed nas resno ukvarjajo z nogometom, vsekakor pa smo tudi ostale med igro zelo uživale.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
november december januar
p t s č p s n
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se