Zbiralna akcija za zavetišče Horjul je bila izjemno uspešna


04.01.2021

Kranjska gimnazijka Gaja Bumbar je sprožila zbiralno akcijo S tačko v roki v novo leto

 

Avtorica in fotografije: Gaja Bumbar iz 3. h

 

V karantenskem času so nam podporo prinesli tudi naši ljubljenčki, ki so s svojimi smrčki odgnali marsikatero temno misel. Številne družine so se tudi prvič poskusile v vlogi lastnikov in si poiskale štirinožne prijatelje. V upanju, da praznično iskrico vnesemo tudi med tačke, ki še čakajo, da bodo lahko postale del stalne družine, sem se odločila, da organiziram dobrodelno zbiralno akcijo za Zavetišče Horjul. Ker sem želela, da akcija doseže čim več ljudi, sem jo začela tam, kjer se danes nahajajo vsi – na internetu. Ustvarila sem digitalni adventni koledar, v katerem so obiskovalci Instagrama in Facebooka Gimnazije Kranj vsak dan preko ilustracije, slike in kratkega opisa spoznali enega izmed kosmatincev, ki čakajo na posvojitev v Zavetišču Horjul.

V glavni avli Gimnazije Kranj smo kljub karantenskim omejitvam uspeli dvakrat tedensko organizirati zbiranje materialnih in denarnih prispevkov. Na spletnih straneh pa smo ljudi spodbujali k premišljevanju o odgovorni posvojitvi ali posvojitvi na daljavo, s katero so lahko podpornik enega izmed oskrbovancev, dokler si ne najdejo primerne družine.

Kljub strogim COVID-19 omejitvam se je nabralo ogromno prispevkov in avto na poti do Horjula je bil nabito poln. Skrbnika zavetišča sta bila nad izkazano dobrodelnostjo navdušena, saj je čas karantene omejil marsikatero pomoč. Tudi živali so bile navdušene. Eden izmed mačkov je hitro pregledal vse vreče in jih potem zavaroval kot sfinga. Pozdravila me je tudi Fiona, ki se je od vsega najbolj veselila priboljškov in toplih dek.

Tako nam je kljub temačnosti COVID-19 časa praznikom uspelo povrniti del njihovega čara. Živalim smo omogočili, da začutijo posebnost praznikov, in zagotovo bodo zdaj lahko brezskrbno opletale z repki na božične pesmi. Mi pa smo s tačko v roki zakorakali v leto 2021.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2020 2021 2022
november december januar
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se